Çarşamba, 20 Nisan 2022 / Kategori: Ofis Mobilyası

Ofis ortamının işlevsel, konforlu ve ofis çalışanlarının motivasyonunu arttıracak şekilde düzenlenmesi için ofis mobilya seçimine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ofis mobilyası ofis çalışanlarının verimliliğini doğrudan etkiler. Ofis mobilya seçiminde size rehberlik edecek ipuçlarını takip edebilirsiniz…

İş Alanına Göre Mobilya Seçimi

İlk ipucumuz mobilya seçerken iş alanına göre hareket etmeniz olacak. Ofisiniz ne üzerine hizmet verdiği mobilya seçiminde oldukça belirleyicidir. Örneğin; bir turizm firmasıyla mimarlık ofisi farklı mobilyalarla tasarlanmalıdır. İş alanına göre mobilya seçimi yaparak ofis verimliliğini arttırabilirsiniz. Sayfalarımızdan farklı iş alanlarına uygun işlevsel ve konforlu ofis mobilyası tasarımlarını keşfedebilirsiniz. Ofis çalışma alanlarının firma vizyonuna ve çalışma şekline uygun olması gerekir.

Çalışma Verimliliğini Arttıracak İşlevsel Tasarımlar

Ofis mobilyası seçerken çalışma verimliliğini arttıracak işlevsel ve konforlu tasarımları tercih etmelisiniz. Ofis çalışanlarının alan hareketliliğini kolaylaştıran, ofisteki çalışma alanını genişleten tasarımlar çalışma verimliliğini arttırır. Ofis mobilyalarında işlevsellik çok yönlü mobilya kullanım olanakları yaratır. Bileşenli ve dönüştürülebilir mobilyalar toplantı gibi farklı alan ihtiyaçlarına yanıt verir. İşlevsel tasarımlı ofis mobilyalarını ofis mimarisine uygun olarak tercih edebilirsiniz. Ofis kullanım alanınız darsa kapanabilen masalar gibi alan genişliği sağlayan mobilyaları değerlendirebilirsiniz.

Ofis Mimarisi ve Alan Olanaklarına Uygun Mobilya

Ofis mimarisi ofisin bulunduğu binanın bileşenlerine göre şekillenmiştir. Zemin katta bahçeli bir ofisle yüksek katlarda yer alan geniş camlı ofislerin mimari yapısı farklıdır. Ofis mimarisine uygun mobilya seçimini ofis duvarları, zemini, pencereleri ve kullanım alanlarını analiz edilerek yapılmalıdır. Alan olanakları her ofis için farklıdır.

Ofis Mobilyalarında Renk ve Estetik Görüntü

Firma vizyonunu güçlü gösterecek ofis mobilyaları renk ve estetik olarak uyumlu olmalıdır. Açık renkler genellikle tavsiye dilmez çünkü çabuk kirlenip lekenebilir. Ofisin iş sahasına göre verilmek istenen mesaja uygun renk ve tasarımda mobilyalar seçmek gerekir. Şık ve konforlu ofis mobilyaları ofis içi verimliliği de dışarıdan bakan müşteri için olumlu imajı da yaratacaktır.

Pazar, 24 Nisan 2016 / Kategori: Ofis Mobilyası

Doğru bilgisayar koltuğu, verimli bir çalışma alanı için olmazsa olmaz ofis mobilyalarından biridir.

Günümüzün büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz bilgisayar koltuklarının yanlış seçimi, uzun vadede birçok sağlık problemine sebep olmaktadır. Sırt ve bel problemlerinden kaçınmak için; ergonomik, beli destekleyen ve iyi duruş sağlayan bir ofis bilgisayar koltuğuna sahip olmak oldukça önemlidir.

Maksimum Konfor Sağlayan Ergonomik Bilgisayar Koltuğu Türleri

Ofiste kullanılabilecek birçok ergonomik sandalye çeşidi vardır. İyi bir ergonomik bilgisayar koltuğu tercih etmek için dikkat edilmesi gereken pek çok etmen bulunmaktadır. Bu etmenler; kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarını karşılayarak, verimli bir çalışma ortamı yaratılmasını sağlamaktadır.

Bilgisayar koltuğu tercih edecek kişilerin doğru bilgisayar koltuğuna ulaşmak için dikkat etmesi gereken püf noktaları merak ediyorsanız yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

İyi Bir Ergonomik Bilgisayar Koltuğu Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Çalışma alnınızın genişliğine, çalışma şeklinize ve özel ihtiyaçlarınıza uygun, sizi tamamen yansıtan bilgisayar koltuğunu seçmeniz büyük önem taşımaktadır. Yüzlerce alternatifin bulunduğu bilgisayar koltuğunuzu tercih ederken size ve işinize en uygun olan modeli tercih etmek için dikkat etmeniz gereken bazı ölçütler bulunmaktadır. Bu ölçütler:

Koltuk yüksekliği: Doğru bilgisayar koltuğu, yüksekliği kolayca ayarlanabilir modeller içerisinden tercih edilmelidir. Bunu yapmanın en kolay yolu pnömatik ayar koludur. Yerden yaklaşık 40 ila 60 cm arasında değişen bir koltuk yüksekliği çoğu insan için ideal bilgisayar koltuğu seviyesi olarak belirlenmektedir. İdeal bilgisayar koltuğu yüksekliği; kullanıcının ayaklarını yerde düz, uyluklar yatay ve kollar masanın yüksekliğinde bile olacak şekilde tutmasını sağlar.

Koltuk genişliği ve derinliği: Tercih edilecek doğru bilgisayar koltuğunun, herhangi bir kullanıcıyı rahatça desteklemek için yeterli genişliğe ve derinliğe sahip olması büyük önem taşımaktadır. Beden ölçünüze uygun olarak tercih edeceğiniz bilgisayar koltuğunuz yeterli oturma alanına sahip olmalıdır.  Bilgisayar koltuğunuz; oturduğunuzda üst bacağınızı desteklemeli ve dizlerinizin arkasına temas etmelidir. Ayrıca koltuğunuzun kolçakları kollarınızı rahatsız etmemeli ve konforlu bir oturma sunmalıdır.

Bilgisayar koltuğunuzun oturma derinliği de koltuk seçerken dikkat etmeniz gereken önemli bir detaydır. Koltuğunuzun derinliğinin bacak boyunuza uygun bir seviyede olması gerekmektedir. Ayrıca bilgisayar koltuğunuzun derinliği, çalışma sırasında gerçekleştireceğiniz farklı pozisyonlarda da duruşunuzu korumalıdır.

Bel desteği: Ergonomik bir bilgisayar sandalyesinde bel desteği çok önemlidir. Lomber omurga içe doğru bir eğriye sahiptir ve bu eğri için destek olmadan uzun süre oturmak, sarkmaya yol açmaktadır. Lomber omurgaların desteksiz şekilde uzun saatler durması, alt omurgadaki yapıları zorlayacaktır. Ergonomik bir sandalyenin bel ayarı (hem yükseklik hem de derinlik) ayarlanabilir olmalıdır, böylece her kullanıcı alt sırtın içe doğru eğrisini desteklemek için uygun uyumu elde edebilir.

Sırtlık: Ergonomik bir bilgisayar koltuğunun sırtlığı omurganızı destekleyecek kıvrımlara sahip olmalıdır. Bilgisayar koltuğunun sırtlık bölümü koltuktan ayrı ise yüksekliği ve açısı ayarlanabilir olmalıdır. Yine bel bölgesinin uygun şekilde desteklenmesine özellikle dikkat edilerek, omurganın doğal eğrisini destekleyebilmelidir.

Koltuk malzemesi: Doğru bilgisayar sandalyesinin sırtlık ve oturak bölümünde kullanılan malzeme, uzun süre oturmak için yeterli dolguya sahip olmalıdır. Nefes alan bir kumaş ile hazırlanan bilgisayar koltukları uzun süreli çalışma saatlerinde maksimum konfor sağlayacak önemli hususlardan biridir.

Kolçaklar: Tercih edilecek bilgisayar koltuğu kolçakları ayarlanabilir olmalıdır. Bilgisayar sandalyesi kolçakları; kullanıcının kollarının rahat bir şekilde dinlenmesine ve omuzlarının gevşemesine izin verecek şekilde hazırlanmalıdır.

Döner Sandalye: Tercih edilecek bilgisayar sandalyeleri; kullanıcıların masasının farklı alanlarına zorlanmadan ulaşabilmesi için kolayca dönmelidir. Kullanıcıya maksimum hareket kabiliyeti sunan döner sandalyeler, çalışma masasından ayrılmadan tüm ihtiyaçlara ulaşılabilmesini sağlayacaktır.

Pazar, 24 Nisan 2022 / Kategori: Ofis Mobilyası

Ergonomik terimi İş Güvenliği ve Sağlığı Kurumu tarafından; “işyeri koşullarının ve iş taleplerinin çalışan nüfusun yeteneklerine uydurulması bilimi” olarak tanımlanmaktadır. Başka bir deyişle, ergonomi alanı, insan vücudunu tamamlayacak ve güvenli çalışma ortamları yaratacak şekilde mobilya ve nesnelerin nasıl tasarlanabileceği ile ilgilenmektedir. Bu nedenle ergonomik bir sandalye, standart bir sandalyenin uzun süre kullanılmasıyla oluşan vücut ağrılarına ve gerilmelerine çözüm bulmayı amaçlayan sandalye türüdür.

Ergonomik sandalyeler, masa başında otururken vücudu en iyi şekilde desteklemek için tasarlanmış bir sandalyelerdir. Ergonomik tasarım ile duruş, sırt desteği, ağırlık dağılımı, rahatlık ve hareketi dikkate alınmaktadır.

Ergonomik Ofis Koltuğu Faydaları

Ergonomik ofis koltukları, standart ofis koltuklarından daha maliyetlidir. Ancak ergonomik ofis koltuklarına ayrılan bütçenin sizin veya çalışanlarınızın sağlığına ve üretkenliğine yapılan bir yatırım olarak düşünülmesi gerekmektedir.

Ergonomik bir çalışma sandalyesi satın almanın en önemli ve göz ardı edilemez sebebi sağlıktır. Çalışma masanızda oturarak uzun saatler geçirmenin, bir dizi ciddi rahatsızlık geliştirme riskini artırdığı kanıtlanmıştır. Daha spesifik olarak; ergonomik olmayan bir sandalyede oturmak, kaslarınızı, eklemlerinizi, tendonlarınızı, bağlarınızı ve sinirlerinizi üst sırt desteği eksikliğinden etkileyen kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının gelişmesine yol açabilir.

Konforsuz bir çalışma sandalyesi, duruşunuzu olumsuz etkileyerek omurganız ve omurganız üzerinde baskıya neden olarak sırt ağrısına neden olabilir. Ayrıca kan akışını da kısıtlayabilir.

Doğru ergonomik sandalye, vücut şeklinize uyacak, uygun duruşunuzu destekleyecek, eklemlerinizi ve dokularınızı nötr bir pozisyonda tutacak ve uygun kalça hizalamasına izin verecektir.

Ergonomik ofis koltuğu; yaralanma ve zorlanma riskinizi azaltacak size daha fazla enerji sağlayacak ve dikkatiniz dağılmadan ve rahatsızlık duymadan odaklanmanızı sağlayacaktır. Ergonomik ofis koltuklarına yatırım yaparak kazandığınız tüm etmenler doğrudan iş verimliliğine dönüşecektir.

İyi Bir Ergonomik Ofis Koltuğu Satın Alınmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Piyasada ergonomik olarak tanımlanan ancak gerekli tüm kriterleri karşılamayan birçok sandalye bulunmaktadır. Ergonomik bir ofis koltuğuna yatırım yapacaksanız, en iyi ergonomik destekten yararlanmak için aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir.

Ayarlanabilirlik

Harika bir ergonomik ofis koltuğu yapan şey, onu ihtiyaçlarınıza göre nasıl kolayca ayarlayabileceğinizdir. Her çalışma sandalyesinin benzersiz kullanıcısına uyum sağlaması gerekmektedir. Sandalyeyi kimin, hangi bağlamda kullanacağını düşünülmesi ve sunacağı her işleve uyarlanabilir olduğundan emin olunması konforlu bir oturma deneyimi için büyük önem taşımaktadır.

Bel Desteği

İyi bir bel desteğinin varlığı ergonomik ofis koltuğunun olmazsa olmazıdır. Ergonomik ofis koltuklarının sahip olduğu bel desteği lomber omurga, boyun ve baş dahil olmak üzere üst gövdeyi destekler ve stabilize eder. Koltuk sırtlığı gövde hareketine izin verir, omuriliği korur ve bacak hareketlerini kontrol eder. Stres konsantrasyonunu azaltan ağırlık dağılımına yardımcı olur. Bel desteği olmayan bir sandalyede oturmak, bu eğriyi düzleştirme eğilimindedir ve bu da bel ağrısına yol açar. Bu sebeple beliniz için maksimum konfor sağlayan ve sizi gün boyu destekleyen ergonomik ofis koltuklarına sahip olmanız oldukça önemlidir.

Koltuk Yüksekliği

İyi bir ergonomik ofis koltuğu, koltuk yüksekliğinin yerden 40 ila 55 cm arasında ayarlanmasına izin verebilen özelliklere sahip olmalıdır. Uygun çalışma koltuğu yüksekliğinde, ayaklarınız yerde düz olmalı ve dizleriniz 90 derecelik açıyla olmalıdır. Bu, dizlerinizdeki ve bel bölgenizdeki stresi azaltacaktır. Pnömatik ayarlı bir ergonomik ofis sandalyesi konforlu bir çalışma alanı için oldukça idealdir.

Koltuk Derinliği

Ergonomik bir ofis koltuğunun, kullanıcının sırtını dayayacak şekilde oturabileceği kadar derin olması gerekmektedir. Koltuğun ucu ile kullanıcının dizleri arasında 2 ila 4 parmak arası boşluk bırakılmalıdır. Uylukların en az ¾’ü koltuk tarafından desteklenmelidir.

Koltuk Genişliği

Standart çalışma koltuğu genişliği, uyluk desteği için geniş alan sağlamak üzere 45 ila 55 cm genişliğindedir. Her kullanıcının, her iki yanında en az 2,5 cm olacak şekilde kaliteli bir koltuk tepsisine rahatça oturması gerekir. Ayrıca ergonomik ofis koltuğu kolları, kolçaklara dokunmak için gerilmesini gerektirecek kadar geniş olmamalıdır.

Ergonomik Ofis Koltuğu Malzemesi

Ergonomik ofis koltuğunun yüksek kaliteli köpükten üretildiğinden emin olunması gerekmektedir. Ergonomik sandalyelerin çoğunda yetersiz dolgu ve düşük kaliteli köpük, kalçalarda yanlış hizalamaya, dengesizliğe, sırt ağrısına, yorgunluğa ve rahatsızlığa neden olabilir.

Doğru ergonomik ofis koltuğunuzu tercih ederken, nefes almayan sentetik malzemelerden kaçınmanız gerekmektedir. Koltuktaki kumaş rahat nefes alabilir ve temizlenebilir olmalıdır.

Hareket ve kararlılık

Kullanıcının masasındaki herhangi bir şeye zorlanmadan ulaşabilmesi için ergonomik ofis sandalyesinin kolayca hareket etmesi gerekmektedir. Harekete izin veren bir sandalye aynı zamanda dinamik bir pozisyonu destekler ve kan akışını artırır. Ergonomik ofis koltuğu tekerleklerinin yüksek kalitede olduğundan emin olunmalıdır. Ayrıca, kullanıcı için uygun olduğunu doğrulamak amacıyla satın alınmadan önce ağırlık kapasitesini kontrol edilmesi gerekmektedir.

Pazar, 01 Mayıs 2022 / Kategori: Ofis Mobilyası

Esnek çalışma seçenekleri ve alternatif çalışma düzenlemelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni ve farklı çalışma alanı fikirleri filizlenmeye devam ediyor.

Paylaşılan çalışma alanları, yaygın ismi ile paylaşımlı ofisler, popülaritesi artmaya devam eden bir ofis alternatifidir. Peki paylaşımlı ofis nedir? Paylaşımlı ofis alanları örnekleri nelerdir?

Sanal çalışma alanları veya ortak çalışma ofisleri olarak da adlandırılan paylaşımlı ofisler, birçok farklı ortamda kullanılmaktadır.

Paylaşılan Çalışma Alanlarının Dört Örneği

Fiziksel ve İşbirliğine Dayalı Paylaşımlı Çalışma Alanları: Ortak çalışma alanları olarak da bilinen fiziksel olarak işbirliğine dayalı paylaşılan çalışma alanları, çalışanlara birlikte daha yakın çalışma imkanı veren bir ofiste oluşturulan alanlardır. Paylaşılan çalışma alanı seçeneği, yeni başlayanların kendi ofislerini sıfırdan kurma zahmetine girmeden ofis alanına sahip olmasının bir yolu olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Fiziksel ve Paylaşılan Çalışma Alanları: Bu tür paylaşımlı ofisler, paylaşılan ancak birden fazla kişi tarafından bireysel olarak kullanılan alanları ifade etmektedir. Fiziksel paylaşımlı ofisler, birkaç farklı kişi tarafından farklı zamanlarda ve farklı amaçlarda kullanılabilmektedir. Uygun saat ya da gün de kiralanan paylaşımlı ofisler farklı kullanıcıların ofisleri olarak kullanılabilmektedir.

Sanal ve İşbirliğine Dayalı Paylaşımlı Çalışma Alanları: Sanal olarak etkileşimli, paylaşılan çalışma alanları, sanal çalışanların birlikte gerçek zamanlı olarak iletişim kurmak için kullandıkları kaynaklar ve ortamlardır. Bu tür dijital çalışma alanları, sanal toplantıları, beyaz tahtaları, videoları ve gerçek zamanlı herhangi bir etkileşimli işbirliği alanını içermektedir.

Sanal ve Paylaşılan Çalışma Alanları: İşbirlikçi iş yeri, meslektaşlarınızla bilgi paylaşabileceğiniz simüle edilmiş bir dünyadır. Etkileşimli paylaşımlı ofis, kolektif bir şekilde kullanılmaz, daha çok birey olarak paylaşılır, kullanılır ve ele alınır. Bu paylaşılan çalışma alanı türünün yaygın bir örneği, Google Drive gibi pratik olarak paylaşılan bir elektronik tablodur.

Paylaşımlı Ofislerin Faydaları

Paylaşımlı ofis, ortak çalışma alanında yer edinmenin birçok avantajı vardır. Araştırmalar, profesyonel kariyerlerinde, ortak çalışma alanlarında çalışan profesyonellerin geleneksel ofislerdeki akranlarından daha başarılı olduklarını tespit etmektedir.

Verimli Çalışma Ortamı

Paylaşımlı ofislerde çalışan kişiler genellikle neye odaklandıkları konusunda daha fazla söz hakkına sahip olmaktadır. Yönettikleri görevler, karşılaştıkları müşteri türleri vb. etmenler daha fazla çeşitlilik içermektedir. Paylaşımlı ofis çalışanları, daha fazla iş esnekliğine sahip olduğundan; görevlere daha fazla ilgi duyar ve başarma olasılıkları daha yüksektir.

Paylaşımlı Ofislerde Topluluk Duygusu

Paylaşımlı ofis çalışma alanında herkes sizinle aynı gemidedir. Bu durum paylaşımlı ofis ortamlarında iletişim kurmayı kolaylaştırır. Açık yerleşim, ağ kurmanıza yardımcı olmada önemli bir rol oynar ve klasik bir ofis ortamında her zaman elde edemediğiniz bir dostluk duygusunu besler.

Bütçenizi Koruyan Paylaşımlı Ofisler

Paylaşımlı ofis ile yeni bir ofis kiralamanıza gerek kalmadan sadece istediğiniz kadar ve sıklıkta ofisinize sahip olabilirsiniz. Ekibiniz ürünlerinizi evde üretebiliyorsa ve yalnızca belirli aralıklarla lojistiği tartışmak veya müşterilerle tanışmak için bir araya gelmesi gerekiyorsa, düzenli, profesyonel bir toplantı için ihtiyacınız olan her şeyi size sağlayacak bir paylaşımlı ofis çalışma alanı kiralayabilirsiniz.

YUKARI